Kinderopvangtoeslag in 2017 verder omhoog

De kinderopvangtoeslag in 2017 gaat weer verder omhoog. Ouders besparen zo honderden euro’s per jaar op de kosten van hun gastouder.

De maximale uurprijzen van de kinderopvang gaan in 2017 ook omhoog. Maakt u gebruik van de kinderopvang, let dan ook op de voorwaarden voor de kinderopvangtoeslag 2017 en de wijzigingen die zijn aangebracht. Bijna elke ouder met kinderen in de opvang gaat er in 2017 financieel op vooruit, voor zowel het eerste kind als het tweede kind.

De hoogste inkomens gaan er het meest op vooruit. Zij krijgen vanaf volgend jaar voor ieder kind minimaal 33% van de kinderopvangkosten vergoed. Het maximale uurtarief waarover ouders toeslag ontvangen gaat voor gastouderopvang met maar liefst 4,2% omhoog naar € 5,75.

Kinderopvangtoeslag 2017, de voorwaarden

De belangrijkste voorwaarden om recht te hebben op de kinderopvangtoeslag 2017 zijn:

  • U zorgt ervoor dat de opvang van uw eerste en tweede kind plaats heeft bij een geregistreerde gastouder.
  • U kunt per kind maximaal 230 uur per maand aan kinderopvangtoeslag gebruiken.
  • Uw recht op kinderopvangtoeslag is afhankelijk van het gezamenlijke inkomen maar ook van het aantal uren dat u en uw partner werken en arbeidsinkomen hebben. Overigens is studeren of een traject volgen met kinderopvang toegestaan, ook als u een verplichte inburgeringscursus volgt.
  • Wie werkloos wordt, heeft nog zes maanden recht op kinderopvangtoeslag.